Om Mig

Peter Sjödin född -68, jag har tre barn och bor i Holmsund.  

Jag har tävlat i rally, gokart, dragracing med mc.

För närvarande har jag två hoj projekt i garaget och en enduro hoj som jag motionerar på.

 

Jag har som sagt tävlat i rally i två olika klasser, ekonomi och nationella klassen, numera grupp h.

I gokart gjorde jag inte som andra att börja när man var liten, utan fick möjligheten att prova i vuxen ålder. Det var Rehn Racing som tyckte att jag borde testa detta, liten hjärna och tung gasfot och lätt chafför. Mins jag rätt skulle man väga 180kg förare och kart, var man lätt fick man ju vikta där man ville ha det. Det här är nog det fränaste och mest adrenalinstinna jag testat. Sjuk accleration, grymma bromsar, när man tog kurvorna kandes det som huvudet skulle lämna axlarna. Och jag körde bara 250cc klassen ICE hette den. 

 

Det var även dessa herrar som lät mig prova cross kart, och det på bussjö:s rallycross bana. Det var också otroligt fränt, inte likt som gokart, där man inte skall sladda. Här var det bara bromsar bak och då ville det till att åka med en jäv...a attack, broms ut den och åka med sladd annars for det rakt fram. Även denna var en 250cc tvåtakt preppad av dom. dsc00047.jpg dsc00049.jpg

Vill bara säga ett STORT tack till Rehn Racing för den här tiden. Det var bara att säga vad som var fel eller hur jag ville ha det, så fixade dom det.

 

Dragracingen har inte bara gett mig fler pokaler i skåpet utan, mycket kul, många minnen. Det var också kul att jag fick in min fru Ulrica på denna sport, hon körde i klassen Street Bike där hon satt en del grabbar på plats. Hon var kanske är den enda tjej som vunnit på Bike Weekend en stor tävling bland hojåkare. Jag vann stans snabbaste där -99, nått som man mins. kvalade in på 6.19, men körde 6.21 som bäst under tävlingen.

Man behöver ju inte köra själv förr att få den där må bra känslan, jag hjälpte Krister Björk att få snurr på hans motor. Han hade inte tävlat tidigare och från att komma från ingen stans, så blev han streetbike kungen. Jag blev lika glad över hans prestationer som han själv.

dsc00048.jpg

Jag har även lyckats "vingla" in en del rekord genom åren. Mer om det senare.

Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)